Šašlyko receptas
Šašlykui naudojama tik nugarinė iki 6 mėnesių amžiaus ėriuko. Visa kita mėsa šašlykui netinka.
Kaip marinuoti ? Be abejo, aukščiausios kokybės ir labiausiai gurmanų vertinami yra natūralaus skonio minkšti, sultingi ir kvapnūs šašlykai. Jie ruošiami taip: mėsą reikia supjaustyti luiteliais, pagardinti trupučiu druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Po to griežinėliais supjaustyti du svogūnus, užberti ant mėsos, viską išmaišyti ir gerai sumaigyti. Norint gauti rūgštesnės mėsos skonį, prieš maigant išspausti ant mėsos vienos citrinos sultis. Taip paruoštą mėsą palikti vienai valandai marinuotis.
Naudingas straipsnis:
http://gyvenimas.delfi.lt/archive/print.php?id=10690701